Sesamkyckling på champinjonpluppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En saftig kyckling med spröd sesamskorpa. Champinjonplupparna som sugit i sig god köttsaft var perfekta. Servera enkelt med en sallad och ett bröd att suga upp skyn med.

Ingredienser

  • 1 kyckling (1200-1400 g)
  • 300 g champinjoner (stora färska)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk worcestersås
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk svartpeppar (grovmald)
  • ½ dl sesamfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda gräddfil, worcestersås och pressad vitlök. Rör ner alla kryddor utom sesamfrön i filblandningen. Dela champinjonerna i halvor och lägg med snittytorna neråt i en smord form ca 20x30 cm. Torka av kycklingen och pensla kryddblandningen runt om. Sprid sesamfrön runt hela kycklingen. Lägg kycklingen med bröstsidan upp ovanpå champinjonerna. Sätt in 1 fals under mitten av ugnen ca 80-90 minuter. Dela kycklingen i lagom bitar och häll upp skyn till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben