Apelsin- och sesamkyckling med pasta

Serverar: 4 portioner

"Jättegott"

Ingredienser

  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk apelsinjuice, konc
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk socker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1½ dl pressad apelsin
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk kycklingfond, konc
  • Salt
  • 1 msk maizenaredning för brun sås
  • 2 msk smör
  • 300 g tagliolini eller annan tunn pasta
  • 1 kruka rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Blanda apelsinjuice, sesamolja och vitpeppar. Låt kycklingen marinera i blandningen i ca 2 timmar.
    2. Smält sockret i en liten tjockbottnad kastrull tills det får färg. Tillsätt skal och saft från apelsinen samt vatten och kycklingfond. Koka ihop såsen 10-15 minuter. Smaka av med salt. Strö i redningen under vispning. Vispa i smöret strax innan servering.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tag upp kycklingstrimlorna ur marinaden och stek dem i smör och sesamolja ca 5 minuter. Strö över sesamfrön. Blanda den väl avrunna pastan med kyckling, sås och rucolasallad. Lägg upp på varma fat och servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben