Amoz sesamkyckling

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

En god och snabbgjord rätt för två personer, men som givetvis kan göras till fler. Mannen tyckte det var så gott att vi kunde bjuda våra gäster på rätten!!!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 1-2 tsk balsamvinäger fikon
  • 1 tsk olivolja
  • 140 g bacon
  • Flytande smör eller margarin
  • Sesamfrö
  • Steksky
  • ½ dl färska kantareller
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • ev. mörk redning
  • Instruktioner

    1. Låt kycklingfiléerna tina lite. Skär sedan en skåra i varje filé. Blanda samman den rivna osten med balsamvinägern och oljan och fyll filéerna med röran. Linda baconskivor tätt runt om hela filén. Smörj en form och lägg kycklingfiléerna i den. Pensla med smöret och strö på sesamfrö. Gratinera i 225° ca 30 min, eller tills köttet är genomstekt.
    2. Häll skyn som blir efter stekningen i en gryta. Fräs kantarellerna som du delat i lagom bitar några minuter. Häll på vin och grädde under rörning och tillsätt sojan. Red såsen om du vill.
    3. Servera kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben