Wokad sesamkyckling

Serverar: 4 portioner

Sesamolja och sesamfrön ger en härlig smak till denna kycklingwok med gröna bönor, morötter, paprika och teriyakisås.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk kinesiska fem kryddor
  • 250 g färska gröna bönor, ansade
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen tunt. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.
    2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stek- eller wokpanna. Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med kinesiska fem kryddor. Stek kycklingen cirka sex minuter tills den är genomstekt och väl brynt. Lägg över kycklingen på ett fat och håll den varm.
    3. Lägg bönor, morötter och paprika i pannan. Woka cirka fem minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande krispiga.
    4. Tillsätt teriyakisås, sesamfrön och kyckling. Woka två-tre minuter tills allt är genomvarmt och såsen har reducerats något. Servera genast tillsammans med ris.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben