Sesamolja och sesamfrön ger en härlig smak till denna kycklingwok med gröna bönor, morötter, paprika och teriyakisås.
Ingredienser
4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
2 morötter
1 röd paprika
1 msk matolja
1 tsk sesamolja
1 tsk kinesiska fem kryddor
250 g färska gröna bönor, ansade
1 dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
Instruktioner
- Skiva kycklingen tunt. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.
- Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stek- eller wokpanna. Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med kinesiska fem kryddor. Stek kycklingen cirka sex minuter tills den är genomstekt och väl brynt. Lägg över kycklingen på ett fat och håll den varm.
- Lägg bönor, morötter och paprika i pannan. Woka cirka fem minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande krispiga.
- Tillsätt teriyakisås, sesamfrön och kyckling. Woka två-tre minuter tills allt är genomvarmt och såsen har reducerats något. Servera genast tillsammans med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)