Söt sesamkyckling

Serverar: 4 portioner

Mör kyckling med aprikosmarinad som paneras, steks gyllene och garneras med knapriga sesamfrön. 312 kcal/portion

Ingredienser

  • 3 msk aprikosmarmelad
  • 1 msk soja
  • 1½ msk sesamolja
  • 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop marmelad, soja och 1 msk sesamolja. Om inte marinaden vill blandas ordentligt kan den värmas försiktigt i en kastrull under omrörning. Låt svalna. Lägg kycklingen i en skål och skeda över 2/3 av marinaden. Vänd filéerna så att de täcks av marinad. Ställ kallt och marinera upp till två timmar.
    2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar dofta, ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan och resten av sesamoljan i stekpannan. Ta upp kycklingen ur marinaden och ställ marinaden åt sidan. Stek kycklingfiléerna 6-7 minuter på en sida tills de blivit gyllene. Vänd filéerna, lägg på ett lock och stek ytterligare 6-7 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit helt genomstekt.
    3. Lägg över filéerna på ett fat och pensla dem på ovansidan med resten av marinaden. Strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben