Sesamkyckling

Serverar: 4 portioner

En mild och god kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Rivet skal och saft från ½ lime eller citron
  • Marinad
  • 2 msk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Garnering
  • 4 msk sesamfrön
  • Sås
  • 1 burk à 400 g, kokosmjölk
  • Rivet skal och saft från ½ lime eller citron
  • 1-2 msk soja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i 2-3 delar och lägg i en form. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och häll över. Vänd runt kycklingbitarna i marinaden. Täck över med folie och låt stå svalt ca en timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta sesamfrön i en het, torr stekpanna så de får lite färg. Passa noga. Strö sesamfröna över kycklingfiléerna och ställ in formen i ugnen i ca 20 min.
    3. Under tiden kycklingen är i ugnen: häll kokosmjölken en kastrull och koka ned den till 2/3 återstår. Blanda i övriga ingredienser och sjud ytterligare några minuter.
    4. Kolla att kycklingen är färdig genom att med en provsticka trycka i den tjockaste biten, när köttsaften är genomskinlig är kycklingen genomstekt. Ta ut och lägg upp på serveringsfat, servera såsen till. Jasminris och en grönsallad passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben