Sesamstekt råris

Serverar: 6 portioner

Sesamolja och råris blir en fantastisk smakkombination. Paprika, champinjoner och gröna ärter ger läckra kontraster i konsistens, färg och smak.

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 1 msk sesamolja
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 1 dl frysta gröna ärter, tinade
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 5 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skölj riset väl och lägg det i en kastrull med 5 dl lättsaltat vatten. Koka upp. Låt sedan koka 3-5 minuter under omrörning. Sänk till medellåg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 30 minuter på svag värme tills riset är mjukt och all vätska har absorberats. Rör om riset med en gaffel tills det är fluffigt. Låt svalna.
    2. Hetta upp oljan på hög värme i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt paprika, ärter, champinjoner och lök. Woka eller stek 3-5 minuter tills löken har mjuknat.
    3. Blanda ner ris, buljong och soja och sänk till medelvärme. Woka eller stek 3-5 minuter under omrörning tills all vätska har absorberats. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben