Siamesisk kycklingwok

Serverar: 3-4 portioner

Smaskig kyckling med massor av smak...

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk färsk hackad ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • ½ dl torr sherry
  • ½ dl + 2 msk olja
  • 100 g färska sockerärtor
  • 100 g pärllök
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • 3-4 tsk finhackad färsk grön chili (ta inte med fröna)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 2x2 centimeters stora tärningar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär sockerärtorna i bitar på snedden. Skala löken och skär den i 4 skivor/lök. Blanda ingefära, vitlök, sherry och ½ dl olja.
    2. Lägg i kycklingbitarna och blanda väl. Låt ligga i kylen i ca 4-5 timmar. Rör om lite då och då. Låt kycklingbitarna rinna av och spar marinaden.
    3. Hetta upp en wokpanna och häll i 2 msk olja. Lägg i kycklingen och woka under omrörning i ca 3 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Lägg kycklingen åt sidan.
    4. Lägg i sockerärtorna, löken och marinaden i wokpannan. Koka under omrörning i ca 2 minuter.
    5. Blanda i kycklingen, basilikan och chilin. Lägg upp på serveringsfat och servera med nykokt ris.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben