Siciliansk cassata

Serverar: 12 portioner

215 kalorier per portion En underbar kaka med en massa bär.

Ingredienser

  • 8 italienska rån (ladyfingers)
  • 6 msk röd fruktsaft tex. hallon eller blandsaft
  • 250 g ricottaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 ½ dl lättyoghurt
  • 50 g pistagemandel eller sötmandel
  • 50 g torkad exotisk frukt
  • 100 g färska blåbär
  • 150 g färska jordgubbar
  • 200 g färska eller konserverade körsbär
  • Några färska körsbär till garnering
  • Instruktioner

    1. Klyv rånen så de är lika stora men hälften så tjocka. Täck botten i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med rånen och häll över fruktsaften.
    2. Hacka pistagemandeln eller sötmandeln och den torkade frukten. Kärna ur och skär körsbären i bitar. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
    3. Rör ricottaosten och florsockret till en smidig kräm, tillsätt yoghurt, mandel och frukt. Bred ut blandningen i formen, låt formen stå i frysen tills fyllningen är fast och går lätt att skära, ca 10 timmar, gärna längre.
    4. Lossa glassen ur formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Skär 12 bitar och garnera med färska körsbär ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben