Signhilds festliga kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Detta var mumma och dessutom ovanligt att det är ingen deg i botten utan bara på toppen. Så suveränt gott att snålvattnet nästan börjar att rinna, fniss.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kall grillad kyckling eller 3-4 stekta kycklingfiléer
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1-2 små schalottenlökar
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk ananasskivor
  • ½ tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Gör först pajdegen och låt den vila i 30 minuter.
    2. Skär sedan den kalla kycklingen i bitar.
    3. Hacka paprikorna och smålöken i små och fina bitar och fräs detta sen i 1 msk margarin. Pudra över vetemjöl och häll på grädden. Tillsätt chilisåsen och låt allt puttra ett par minuter. Sätt till sist i uppskurna små ananasbitar plus kycklingbitarna. Sätt till salt och peppar plus salladskryddan.
    4. Lägg röran i en pajform eller annan ugnsform. Kavla ett lock av pajdegen och lägg över som ett tak. Pensla med ägg. Klar att grädda i 225º i ca 25-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annras 31 augusti 2008

    Hej! Jag gjorde din "Signhilds kycklingpaj" igår, och den blev väldigt uppskattad! Kram Annper

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben