Sillatårta med matjes och kavring
Många som smakat denna sillatårta, har bett om receptet - även personer som egentligen inte tycker om sill!
Ingredienser
250 g kavring (kantskuren)
75 g smör (rumsvarmt)
1 burk matjesfiléer
1 burk kesella
1 burk crème fraiche
1 rödlök
2 gelatinblad
2 ägg
Gräslök
Instruktioner
- Smula kavringen och blanda den med smöret.
Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant och c:a 25 cm i diameter.
- Koka äggen.
Skala och hacka rödlöken.
- Öppna matjesburken. Häll 1 msk av spadet i en bunke. Skär upp 8 tunna sillskivor (till garnering). Tärna resten av sillen och lägg den i formen.
- Häll kesellan, crème fraichen och löken i bunken med sillspadet. Blanda om.
- Smält gelatinbladen i lite vatten. Blanda med bunkens innehåll och häll sedan blandningen i formen. Låt tårtan stelna lite.
- Skala och hacka äggen, gulorna och vitorna var för sig.
Skölj och hacka gräslöken.
- Lägg gulorna som en sol i mitten av tårtan, vitorna runt om och gräslöken ytterst. Lägg sillskivorna som en blomma på gulorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)