Sillatårta med matjes och kavring

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 1 timme

Många som smakat denna sillatårta, har bett om receptet - även personer som egentligen inte tycker om sill!

Ingredienser

  • 250 g kavring (kantskuren)
  • 75 g smör (rumsvarmt)
  • 1 burk matjesfiléer
  • 1 burk kesella
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 rödlök
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen och blanda den med smöret. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant och c:a 25 cm i diameter.
    2. Koka äggen. Skala och hacka rödlöken.
    3. Öppna matjesburken. Häll 1 msk av spadet i en bunke. Skär upp 8 tunna sillskivor (till garnering). Tärna resten av sillen och lägg den i formen.
    4. Häll kesellan, crème fraichen och löken i bunken med sillspadet. Blanda om.
    5. Smält gelatinbladen i lite vatten. Blanda med bunkens innehåll och häll sedan blandningen i formen. Låt tårtan stelna lite.
    6. Skala och hacka äggen, gulorna och vitorna var för sig. Skölj och hacka gräslöken.
    7. Lägg gulorna som en sol i mitten av tårtan, vitorna runt om och gräslöken ytterst. Lägg sillskivorna som en blomma på gulorna.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben