Sillkotletter med forellrom

Serverar: 4 portioner

En rejäl förrätt med härlig sälta och riktig sill från västerhavet.

Ingredienser

  • 4 mellanstora färska sillar eller strömmingar, ca 350 g
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk + 50 g rumstempererat smör
  • ½ citron, pressad saft
  • Tillbehör
  • 1 burk forellrom, 80 g
  • Kokt, skivad färskpotatis
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Dela sillen i tre kotletter per sill, salta och vänd i mjöl. Bryn dem gyllenbruna i smör. Stek färdiga mitt i ugnen, cirka 3 minuter.
    2. Smält smöret i en stekpanna och låt det fräsa tills det får en svagt ljusbrun färg. Blanda snabbt ner citronsaft och häll över i en bunke så det inte fortsätter brynas.
    3. Garnera sillen med forellrom och servera med skivad färskpotatis och hackad gräslök. Häll citronsmöret över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben