Sillsallad

Serverar: 4 portioner

Sillsallad är ett traditionellt inslag på julbordet

Ingredienser

  • 2 st filéer inlagd sill , cirka 200 gram
  • 1 1 st medelstor kokt kall potatis
  • 60 g salt eller delikatessgurka
  • 0.5 st syrligt äpple
  • 230 g inlagda rödbetor
  • 0.5 st gul lök
  • 1 dl senapssås
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • Senapssås
  • 2 msk Slottssenap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl matolja
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med senapssåsen: Blanda samman senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Om såsen skär sig, häll i några droppar vatten och fortsätt vispa tills all olja är inblandad.
    2. 2. Skala löken och skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet, löken, sillen, rödbetorna, potatisen och delikatessgurkan i små tärningar. Blanda tärningarna med senapssåsen.
    3. 3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar eller senap. Allt efter egen smak. Låt gärna sillen dra till sig några timmar före servering. Sillsalladen kan garneras med äggklyftor och spritsad vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben