Sirapskokta päron

Serverar: 4 portioner

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1 ½ dl Cane syrup/Rörsocker sirap
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ citron, skal och saft
  • ½ dl pinjekärnor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1-2 msk Xante päronkonjak
  • Instruktioner

    1. Skala, halvera och kärna ur päronen.
    2. Häll sirap, vatten, citronsaft och -skal i en liten kastrull och koka upp. Lägg i päronen och sjud under lock tills päronen är nätt och jämnt mjuka. Drag kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
    3. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna.
    4. Vispa grädden till fast skum och smaksätt med päronkonjaken.
    5. Lägg upp päronen på assietter. Garnera med grädden och pinjekärnorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben