Sissis godisbrownie

Serverar: 24 portioner

Chokladfantaster se hit! Dessa browniesar är både saftiga och mäktiga. Passar superbra med vaniljglass.

Ingredienser

  • 6 msk kakao
  • 1 dl kokande vatten
  • 125 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • ¾ dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 20 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Rör ut kakaon i vattnet. Hacka och smält choklad, smör och olja i en hög kastrull, på svag värme. Rör i kakaon, sirap och socker. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett ganska fast skum. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Blanda ihop mjöl och nötter innan du rör ner det i smeten. Vänd sedan ner äggvitorna. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna (20x30cm). Grädda i mitten av ugnen, ca. 25 minuter (Kakan ska inte vara helt torr). Låt svalna helt.
    2. Glasyr: Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädde, honung och smör. Smält till en slät smet på svag värme. Bred glasyren över kakan. Ställ den svalt tills glasyren stelnat (gärna ett dygn). Skär kakan i små rutor och servera med äkta vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben