Sjömansbiff på oxfilé och whisky

Serverar: 4 portioner

En festlig och smarrig kombination av kött och whisky

Ingredienser

  • 6 hg oxfilé, skuren i 4 bitar
  • 4 hg potatis, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl whisky, Caol Ila
  • 1 l kalvbuljong
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • Smör, till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar, nymald
  • Maizena, till redning
  • Persilja, till garnering
  • Instruktioner

    Stek löken i lite smör i cirka 3 minuter, tillsätt whisky och låt koka i 2 minuter. Tillsätt potatis, buljong, lagerblad och svartpeppar, sjud tills potatisen är genomkokt. Sila av skyn och red av den lätt med maizena. Lägg i potatisen och löken igen och ställ åt sidan. Grilla oxfilén och tillaga den till 58 grader i innertemperatur eller önskad stekgrad. Värm potatisen i skyn och servera med oxfilén, garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben