Skärgårdsströmming med citronmos och inlagd gurka

Serverar: 4 portioner

Stek strömmingen på hög värme så blir den knaprigt god på några minuter.

Ingredienser

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 100 g skalade räkor, ca 250 g med skal
  • 8 strömmingar
  • ½ dl rågmjöl
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Potatismos med citron
  • 10 potatisar
  • 2 msk smör
  • 1 dl mellanmjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk färskpressad citronjuice, ca 1 citron
  • ½ dl dill
  • Snabbinlagd gurka
  • ½ gurka
  • ½ röd chilifrukt
  • Lag
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop senap och crème fraiche. Blanda försiktigt ner räkorna.
    2. Skölj strömmingen i kallt vatten och låt dem torka på hushållspapper. Blanda rågmjöl, ströbröd, salt och peppar till en panering. Fördela räkfyllningen på fyra av strömmingarna, lägg en strömming över vardera och panera.
    3. Stek fisken på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
    4. Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem 10-15 minuter. Mosa den kokta potatisen. Tillsätt smör och mjölk, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Hacka dillen och rör i moset.
    5. Snabbinlagd gurka: Skölj och grovhacka gurkan. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Blanda ättika, socker, vatten och salt. Tillsätt gurka och chilifrukt. Servera till strömmingen och moset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guggeb 12 augusti 2010

    jätte gott njöt i fulla drag Gugge

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben