Skagenpaj med ägg & stenbitsrom

Serverar: 4-6 portioner

God och lite annorlunda paj som äts kall. Såväl pajskal som fyllning kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 kg räkor.oskalade
  • 8 salladsblad
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g stenbitsrom
  • 1 dl hackad dill
  • 2 kokta ägg
  • 1 citron
  • Instruktioner

    Pajdeg: Mixa ingredienserna till en degboll. Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt 30 minuter. Grädda pajskalet ca 20 minuter i 225 grader.. Låt svalna helt. Fyllning: Skala räkorna men spara några oskalade till garnering. Lägg salladsbladen i pajskalet. Blanda creme fraiche, majonnäs, stenbitsrom och dill. Bred ut krämen över salladsbladen. Lägg på de skalade räkorna, skär ägg och citron i klyftor och fördela vackert på pajen. Dekorera med de oskalade räkorna och lite dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben