Skaldjur i stark gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tyvärr något jag inte kan äta p g a allergi, men det har blivit mycket uppskattat när jag bjudit på det, (och någon annan fått smaka av!).

Ingredienser

  • 600 g oskalade räkor
  • eller 1 burk musslor i vatten, ca 225 g
  • 25 g smör eller margarin
  • 2-3 tsk curry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 6 tomater
  • Ca 2 dl finstrimlad isbergssallad
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2-3 droppar tabasco
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna eller låt musslorna rinna av väl. Skär tomaterna i klyftor.
    2. Smält matfettet i en stekpanna, tillsätt curry och vitlök och låt det fräsa någon minut på svag värme under omrörning. Tillsätt tomater och isbergssallad. Låt allt fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning.
    3. Häll i grädden och låt det hela koka ca 3 minuter.
    4. Blanda ned räkor eller musslor och låt rätten bli precis genomvarm. Räkorna blir sega om de får koka. Smaka av med salt och tabasco och servera med sprödvärmd baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben