Skaldjursfylld laxfilé
Serverar:
4 portioner
Tid:
15 minuter
Fina fisken.
Ingredienser
600 g laxfilé
Fyllning
100 g skalade räkor
50 g crabsticks
½ dl creme fraiche
½ dl majonnäs
0.75 dl hackad dill
Olja till pensling
ca ½ tsk salt
ca ½ tsk citronpeppar
Tillbehör
4 skivor lime
Dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela laxen i 4 jämntjocka bitar. Skär ett snitt mitt i varje bit ner mot skinnet, så att en ficka bildas. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form.
Hacka räkor och crabsticks grovt, blanda med crème fraiche, majonnäs och dill.
Pensla fisken med lite olja, salta och krydda med citronpeppar. Fördela fyllningen laxbitarna.
Låt formen stå mitt i ugnen 8-10 minuter.
Garnera med lime och dillkvistar. Pressad potatis är gott till.
Liknande recept
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Ugnsbakad laxfilé
4.6
40 min
4
100
Laxfilé med murkelsås
5
40 min
4
1
Ugnskokt laxfilé med himmelsk citronsås
1 h
4
Stekt laxfilé med saffranssås
4
35 min
4
2
Örtsufflébakad laxfilé
4-6
Laxfilé under täcke av fetaost
4.4
4
5
Laxfilé med cambozolaost och vitlökssås
5
4
1
Laxfilé i ugn med ris och grönsaker
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!