Skaldjursfylld laxfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Fina fisken.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Fyllning
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g crabsticks
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 0.75 dl hackad dill
  • Olja till pensling
  • ca ½ tsk salt
  • ca ½ tsk citronpeppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor lime
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela laxen i 4 jämntjocka bitar. Skär ett snitt mitt i varje bit ner mot skinnet, så att en ficka bildas. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form.
    3. Hacka räkor och crabsticks grovt, blanda med crème fraiche, majonnäs och dill.
    4. Pensla fisken med lite olja, salta och krydda med citronpeppar. Fördela fyllningen laxbitarna.
    5. Låt formen stå mitt i ugnen 8-10 minuter.
    6. Garnera med lime och dillkvistar. Pressad potatis är gott till.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben