Skaldjursgryta à la Anette

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Gör gärna denna rätt när jag skall ha bjudning hemma och den blir alltid lika uppskattad :) Det ser rätt häftigt ut med grytan som är färgglad tillsammans med bläckfiskpastan som är svart.

Ingredienser

  • 500 g kräftstjärtar
  • 250 g räkor
  • 1-2 tärnade äpplen, oskalat, Granny Smith
  • 1 röd paprika, tärnat eller strimlor
  • 1 gul paprika, tärnat eller strimlor
  • 1-2 morötter, tärnat eller strimlor
  • 1 rödlök
  • 2-3 krossade vitlökar
  • 1 röd chilli
  • 5 dl grädde
  • Hummerfond efter smak
  • Honung efter smak
  • Curry efter smak
  • Sambal oelek efter smak
  • Instruktioner

    1. Tärna eller strimla morötter, paprikor, lök, äpple och chilli. Häll olja i stekpanna eller i gryta.
    2. Häll i grönsakerna och stek lätt och krydda med curry efter smak (gärna flera olika sorters curry). Tillsätt vitlöken och grädde, smaka av med hummerfond, honung och sambal oelek. Tillsätt sedan skaldjuren och låt dem bli varma.
    3. Serveras med bläckfiskspaghetti eller bläckfisk bandspagetti och bröd.
    4. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben