Skaldjursspett med linsrisotto

Serverar: 4 portioner

En lyxigt god bjudrätt – ändå enkel att tillaga! 377 kcal/port

Ingredienser

  • 200 g lax
  • 200 g skalade råa jätteräkor (ekologiskt odlade, alt havskräftstjärtar)
  • ½ dl grillolja med honung
  • 2 salladslökar
  • 1 dl rött ris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl linser (puy)
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär laxen i centimetertjocka strimlor. Varva dem på åtta spett tillsammans med räkorna. Häll över grilloljan och låt dem marinera i 10 min. Skiva löken. Lägg lök, ris, vin och buljong i en kastrull. Sjud under lock i 20 min. Tillsätt linserna och eventuellt mer buljong om den kokat torrt. Låt det sjuda under lock i ytterligare 15-20 min tills ris och linser är mjuka och vätskan kokat bort. Rör ner parmesanost. Krydda. Hetta upp en grillpanna och halstra spetten några min på varje sida tills de är genomstekta. Krydda. Servera spetten på en bädd av risotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben