Lax- och skaldjursspett

Serverar: 4 portioner

En god och enkel förrätt.

Ingredienser

  • 500 räkor med skal
  • 200 gravad lax
  • 1 lime
  • Marinad
  • 1-2 msk olivolja
  • Saften av en pressad lime
  • 1-2 msk hackad dill
  • 2 krm pepparmix
  • 2 avocador
  • Gravlaxsås
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skär bort skinnet på laxen, ta bort eventuella ben och skär den i 2 cm kuber. Dela limen och skär den i klyftor.
    2. Blanda limesaft, dill och peppar i en skål. Lägg ner räkor och lax. Blanda om väl och låt stå knappt en timme.
    3. Låt räkor och lax rinna av, men spara marinaden. Varva räkor, lax och limeklyftor på spett.
    4. Dela och kärna ur avocadorna. Droppa över lite av marinaden så att de inte mörknar. Fyll gravlaxsås i hålet efter kärnan.
    5. Lägg upp och servera!

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben