Lax- och skaldjursspett
Serverar:
4 portioner
En god och enkel förrätt.
Ingredienser
500 räkor med skal
200 gravad lax
1 lime
Marinad
1-2 msk olivolja
Saften av en pressad lime
1-2 msk hackad dill
2 krm pepparmix
2 avocador
Gravlaxsås
Instruktioner
Skala räkorna. Skär bort skinnet på laxen, ta bort eventuella ben och skär den i 2 cm kuber. Dela limen och skär den i klyftor.
Blanda limesaft, dill och peppar i en skål. Lägg ner räkor och lax. Blanda om väl och låt stå knappt en timme.
Låt räkor och lax rinna av, men spara marinaden. Varva räkor, lax och limeklyftor på spett.
Dela och kärna ur avocadorna. Droppa över lite av marinaden så att de inte mörknar. Fyll gravlaxsås i hålet efter kärnan.
Lägg upp och servera!
Liknande recept
Kall lax- och räkpaj
4.5
30 min
4-6
22
Lyxig lax- och torsksoppa med sting
4.8
1 h 20 min
4-6
1
Lax- och avokadosallad
4.5
15 min
1
2
Lax- och spenatpaj med dilldoft
3.5
4
3
Lax- och squashgratäng
5
35 min
4
3
Lax- och räktårta
4.9
10-12
2
Lax- och färskostterrin
10
1
FjälMalins lax- och räksoppa
3
30 min
4
Lax- och romtårta
2 h 30 min
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!