Fisk och skaldjursspett

Serverar: 4 portioner

Gott alternativ istället för vanliga grilspett.

Ingredienser

  • 200 g Laxfilé
  • 200 g kattfisk
  • 100 g pilgrimsmusslor
  • 100 g tigerräkor
  • Marinad av färska örter
  • ½ dl grovt hackad gräslök
  • ½ dl grovt hackad koriander
  • ½ dl grovt hackad dragon
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ röd chili, hackad
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
    2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan. Lägg ner skaldjuren och fisken.
    3. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
    4. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
    5. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
    6. Grilla ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är färdiggrillade.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bor du i lägenhet?
    Givetvis kan du använda våra grillrecept även om du inte har trädgård...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben