Skaldjursspett med valnötter och bönor

Serverar: 1 portioner

Energi 574 kcal Fett 21 g Protein 37 g Kolhydrat 57 g Fibrer 15 g

Ingredienser

  • 1 spett
  • ½ citron
  • 75 g stora räkor
  • 75 g pilgrimsmusslor
  • 150 g rotselleri, skalad och strimlad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk valnötsolja
  • ½ dl örtkryddor, t.ex. persilja, dill och basilika
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 150 g bönor
  • ½ tomat
  • 15 g valnötter
  • 2 gröna salladsblad
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 50 g grovt bröd
  • Instruktioner

    Skär citronen i skivor. Varva räkor, pilgrimsmusslor och citron skivor på spettet. Stek spettet i grillpanna eller i ugnens grill i cirka 5 minuter. Blanda selleristrimlorna i äppelcidervinäger och salta. Blanda i peppar och olja när sellerin blivit lite mjuk av marinaden. Hacka örtkryddor och blanda dem med sellerin och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Skölj och blanchera bönorna. Hacka tomat och skär salladen i bitar. Blanda tomat, valnötter, bönor och sallad med äppelcidervinäger. Servera spettet med sellerisallad, bönsallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben