Skaldjursspett med örtdipp

En krämig örtdipp med ett stänk citron smakar fint till såväl färska räkor som kräftstjärtar. Men även till halstrade pilgrimsmusslor för den som tycker om det.

Ingredienser

  • 24 färska räkor eller 8 kräftstjärtar
  • Dipp
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk vatten
  • 0,5 dl färska örter, hackade
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ställ dippen i kylskåp minst 30 minuter, så smakerna hinner mogna.
    3. Spritsa ner dippen i 8 shotglas.
    4. Trä upp skaldjuren på 8 små träspett och ställ dem i dippglasen.
    5. Lycka till! Smaklig måltiod.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    puntella 1 januari 2009

    Mumsigt! Synd bara att scampin jag hade var lite smaklös...

    Disen 5 oktober 2009

    God och lite festlig förrätt, dessutom lätt att göra. Jag hade varsin brödskiva till också. Detta kommer jag att göra fler gånger. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben