En krämig örtdipp med ett stänk citron smakar fint till såväl färska räkor som kräftstjärtar.
Men även till halstrade pilgrimsmusslor för den som tycker om det.
Ingredienser
24 färska räkor eller 8 kräftstjärtar
Dipp
2 dl crème fraiche
3 msk vatten
0,5 dl färska örter, hackade
1 msk citronsaft, pressad
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till dippen.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ dippen i kylskåp minst 30 minuter, så smakerna hinner mogna.
Spritsa ner dippen i 8 shotglas.
Trä upp skaldjuren på 8 små träspett och ställ dem i dippglasen.
Mumsigt!
Synd bara att scampin jag hade var lite smaklös...
Disen5 oktober 2009
God och lite festlig förrätt, dessutom lätt att göra. Jag hade varsin brödskiva till också.
Detta kommer jag att göra fler gånger. Full pott.
Tack för receptet. Kram Disen
Mumsigt! Synd bara att scampin jag hade var lite smaklös...
God och lite festlig förrätt, dessutom lätt att göra. Jag hade varsin brödskiva till också. Detta kommer jag att göra fler gånger. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen