Skållade bullar

Serverar: 22 portioner

Med rågkross och linfrö.

Ingredienser

  • 1 ½ dl rågkross
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ dl linfrö
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°.
    2. Lägg rågkross i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå i 2 timmar.
    3. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken och häll ner i rågkrossen.
    4. Tillsätt olja, salt, sirap, linfrö och det mesta av mjölet.
    5. Arbeta degen väl tills den släpper kanten. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
    6. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
    7. Dela längden i 22 bitar och rulla varje bit till en bulle.
    8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
    9. Grädda i ca 8 minuter.
    10. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben