Skållade bullar
Serverar:
22 portioner
Med rågkross och linfrö.
Ingredienser
1 ½ dl rågkross
5 dl kokande vatten
1 dl mjölk
50 g jäst
3 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
½ dl linfrö
Ca 12 dl vetemjöl
Instruktioner
Ugn 250°.
Lägg rågkross i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå i 2 timmar.
Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken och häll ner i rågkrossen.
Tillsätt olja, salt, sirap, linfrö och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper kanten. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
Dela längden i 22 bitar och rulla varje bit till en bulle.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Grädda i ca 8 minuter.
Lycka till!
Liknande recept
Bullar/vetedeg grundrecept
4.8
2 h
60
8
Bullar med vitchokladfyllning
4.6
20
5
Bullar med vaniljkräm
5
20
1
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Klaras bullar
4.6
21
Extra goda bullar
4.6
4
Basilikadoftande bullar
1 h 30 min
18
Bullar med knäckfyllning
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!