Skållade filbröd

Serverar: 30-40 portioner

Filmjölk som degspad och en fiberrik skållning gör dessa bröd härligt saftiga. Smaken blir fyllig av kummin, fänkål och lite mörk sirap.

Ingredienser

  • Dag 1, Skållning
  • ½ dl rågkross
  • ½ dl krossat linfrö
  • ½ dl solrosfrö
  • 1 msk hel kummin
  • 1 ½ dl kokhett vatten
  • Dag 2
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 ½ dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ msk malen fänkål
  • 2 msk mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blanda de torra ingredienserna till skållningen och slå på det heta vattnet. Rör om och låt stå och svälla över natten.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Lös upp jästen i filmjölken. Tillsätt mjöl, salt, fänkål och mörk sirap. Rör ner skållningen och knåda ihop till en lös deg. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa 45-50 minuter.
    3. Arbeta degen lätt och portionera den sedan i små och väl smorda bakformar av metall. Fyll bara formarna till hälften. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Tag ut en bulle ur en form och kontrollera att den är gyllenbrun även undertill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben