Skånsk äggakaga

Serverar: 4 portioner

Skånes nationalrätt som passar bäst till hårt kroppsarbetande människor eftersom den är mycket mättande och ganska fet, men någon gång ibland kan man ju unna sig en "redi kaaaga"!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • socker efter behag
  • 1 msk fläskflott eller smör
  • Instruktioner

    Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt mjölet och lite av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken och tillsätt salt och socker. Häll smeten i en varm omelettpanna med flott eller smör i. Stick försiktigt med en stekspade i smeten så att ny smet kommer mot botten. Då stelnar den jämnare. När kakan börjat stelna vänds den med hjälp av ett lock och gräddas på andra sidan. Servera med stekt (rökt helst) fläsk och lingon. Om du vill vara lite nyttigare kan du även servera råkost till kakan.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben