Skink- och champinjonpaj

Serverar: 4 portioner

Ett gammalt recept sen mina vuxna barn var små, men det har alltid hängt med och gillats

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1½ msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner
  • 75 g rökt skinka
  • 1½ dl riven ost
  • 1½ dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga botten och låt pajen stå kallt i 30 min.
    2. Pensla kanten med det uppvispade ägget och förgrädda pajen i 200* 8-10 min. (spara resten av ägget och använd i fyllningen).
    3. Fyllningen: Champinjonerna och skinkan hackas och läggs i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.
    4. Vispa samman gräddfil, ägget + resten av ägget från penslingen, salt och peppar. Häll detta över den rivna osten i pajen.
    5. Grädda i 200* ca 25 min. tills fyllningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben