Skink och kycklingpanna med kamutvete

Serverar: 4 portioner

Smakrik försommarmat

Ingredienser

  • 3 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g benfritt kycklingkött
  • 250 g rökt skinka i bit
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön paprika
  • 1 msk färsk hackad chili
  • ½ tsk curry
  • 1 tsk masala
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta riven
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet smaksätt med grönsaksbuljon. Lägg i kamutvete när vattnet kokat upp, lägg på lock och sänk värmen så att vetet bara sjuder i ca 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt den dra ytterligare minst 5 minuter
    2. Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Smaka av med riven vitlök salt och peppar. Skala och hacka den gula löken, skär paprikan i mindere bitar och hacka timjan. Avsluta med att skära skinkan och kycklingen i centimeter stora bitar.
    3. Stek lök, skinka och kyckling ett par minuter i enbart rapsolja. Tillsätt paprika och krydda med timjan, chili, curry och garam malsa. Vänd ner kamutvetet och låt allt steka samman på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben