Skink- och ostfyllda kycklingfilérullader

Serverar: 4 portioner

Sätt piff på kycklingen med skinka och ost. Serveras med vinsky och färsk pasta.

Ingredienser

  • 400 g tagliolini eller annan fäsk pasta
  • 450 g kycklingfilé
  • 100 g kokt skinka, i skivor
  • 200 g smältostskivor med smak t ex färdigskivad cheddarost
  • 3 msk olivolja
  • ½ gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1-1½ tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Ev lite vatten
  • 2 kvistar basilika, strimlad
  • Tandpetare
  • Servering
  • Tomatsallad
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull undertiden som kycklingrulladerna tillreds. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, al dente, samtidigt som kycklingfiléerna är tillagade och klara. Passa noga, tagliolinin har kort koktid.
    2. Skär kycklingfilén i tunna skivor och lägg skivorna på en arbetsyta.. Salta och peppra skivorna runt om. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje kycklingskiva och rulla ihop dem till rulader. Fäst sammans med tandpetare.
    3. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa lågnsamt i 3-4 minuter. Lägg ner rulladerna i pannan och bryn dem runt om tills de får fin färg.
    4. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt rulladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den. Strö över lite strimlad basilika.
    5. Servera rulladerna med tagliolinin. Skeda över lite vinsky på pastan. Servera med en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben