Skink- och ostsallad med god sås

Serverar: 6-8 portioner

Matig sallad med en god och friskt smaksatt gräddfilssås. Salladen passar som sommarlunch, buffé eller till kvällsmys med ett gott bröd...

Ingredienser

  • 250 g kokt skinka (i bit)
  • 250 g ost, mildare typ (t.ex. herrgårdsost)
  • 250 g färsk grön gurka
  • 400 g vitkål
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 2 äggulor
  • 2 skalade, finhackade eller rivna äpplen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk grovstött svartpeppar
  • 1 msk torkad smulad oregano
  • Strimlad isbergssallad
  • (filmjölk)
  • (citron)
  • 2-3 tomater
  • Hackad persilja eller krasse (till garnering)
  • Instruktioner

    1. Strimla isbergssalladen och täck skålens botten med det.
    2. Skär skinka och gurka i tärningar och osten i stavar.
    3. Riv vitkålen fint och doppa den några sekunder i kokande vatten. Krama ur vattnet innan den blandas med skinkan, osten och gurkan.
    4. Lägg blandningen ovanpå grönsalladen.
    5. Sås:
    6. Skala och riv (eller finhacka) äpplen
    7. Vispa samman salladssåsen (enligt receptets ordning).
    8. Smaka av kryddningen och tunna ut såsen till flytande med lite filmjölk och pressad citron.
    9. Slå såsen över salladen och garnera med tomater i klyftor, hackad persilja eller krasse.
    10. (rostat bröd eller painriche är gott till)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sune43 30 juni 2009

    Perfekt sommarlunch. Såsen/dressingen är gudomlig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben