Skinka à la Béarn

Serverar: 4 portioner

Från Bearn har bearnaisesåsen fått sitt namn och här lagar man också dessa delikata skunkrullar. En god förrätt.

Ingredienser

  • ½ kg tomater
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk basilika
  • 2 gröna paprikor
  • 4 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk tunn grädde
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 skivor bayanneskinka
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka löken och hetta upp hälften av matoljan i en stekpanna. Fräs löken och pressa vitlöksklyftan över. Tillsätt tomaterna och krydda med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda cirka 5 minuter.
    2. Ansa och strimla paprikan och fräs den för sig några minuter i resten av oljan. Vispa samman ägg, vatten, grädde och krydda med salt och peppar.
    3. Smält matfett i en tjockbottnad gryta, häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme. Fördela röran på skinkskivorna och rulla ihop dem.
    4. Smörj en ugnssäker form och lägg i skinkrullarna. Strö över riven ost och gratinera några minuter tills ytan fått fin färg. Lägg tomat- och paprikafräset i grupper runt rulladerna och servera genast med en rostad brödskiva till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben