Skinkfyllt formbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod varm smörgås. Enkel att förbereda.

Ingredienser

  • 1 helt vitt formbröd eller långfranska
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g tärnad eller riven ost
  • 1 dl klippt persilja
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • Smält smör eller margarin
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    1. 1. Sär brödet i skivor som hänger ihop i botten. Lägg brödet på ett ark aluminiumfolie. 2. Fräs lök och svamp i lite fett några minuter. Låt det svalna. Skär skinkan i små tärningar. 3. Blanda ner skinka, ost, persilja, svamp och lök i majonnäs blandat med gräddfil. 4. Fördela blandningen mellan skivorna och tryck ihop brödet lätt. Svep in brödet i aluminiumfolien, men lämna ovansidan öppen. Pensla ovansidan med lite smält fett.
    2. Hit går rätten att förbereda.
    3. 5. Sätt in brödet mitt i ugnen ca 225 grader i ca 20 minuter, tills allt är genomvarmt och har fin färg. Sallad är gott till.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben