Skinkgryta med ingefära och ris

Serverar: 4 portioner

Klassiska smakkombinationer med äpple och ingefära, men här på nytt vis. En laktosfri rätt samt GI-vänlig och kalorisnål.

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 1½ msk rapsolja
  • 600 g färsk skinka
  • ½ gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 2½ dl Oatly imat
  • ½ dl solhavre mjölk
  • 1-2 tsk färskriven ingefära eller ½ tsk torkad ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 1 pkt djupfrysta sockerärter, 200g
  • Instruktioner

    1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i strimlor, bryn strimlorna i 1 msk av oljan i en stekpanna. Ta upp och lägg strimlorna på ett fat.
    2. Skala och hacka löken, skala och skär moroten i skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fräs löken i resten av oljan i en gryta. Tillsätt morotsskivorna och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Häll i Oaylt imat och solhavre och låt koka upp.
    3. Tillsätt äppelklyftorna. Smaka av med ignefära och socker. Tillsätt skinkstrimlorna, låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillaga sockerärterna enligt anvsining på förpackningen.
    4. Servera skinkgrytan med råris och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben