Skinkgryta med senap

Serverar: 4 portioner

Det går lika bra att andvända vanlig senap. Gott ändå.

Ingredienser

  • 500 g lätt rökt skinka
  • 200 g bacon
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 5 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 - 3 msk kalvfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 tsk Slotts franska gourmet senap
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan och baconet i strimmlor. Skala och riv löken. Bryn skinkan och baconet i smöret i en stekpanna. Vispa ihop grädde, lök, kalvfond, soja och senap i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över skinkan i grytan. Låt det koka i såsen 5 - 10 minuter.
    2. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 23 oktober 2010

    Låter gott! Ska prova i veckan :)

    Cassiopeya 8 november 2010

    Supergod och snabblagad rätt som säkerligen kommer göras igen! Piffade till den genom att lägga i lite färska tomatklyftor i slutet. Serverade ris och grovrivna morötter till samt spenatblad. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben