Skinkgryta med svamp

Serverar: 4 portioner

Grytor blir värmande och mustiga middagar, den här rätten är inget undantag. Njut den en kall vinterkväll.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 1 purjolök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 2½ dl fint skivade champinjoner
  • 500 g tärnad skinkstek
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 4 dl köttbuljong
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka den vita delen av purjolöken. Hetta upp margarinet på hög värme i en stor stekpanna. Lägg i purjolök, vitlök och lagerblad och fräs under omrörning 2-3 minuter tills purjon har mjuknat.
    2. Tillsätt champinjonerna och fräs under omrörning cirka 3 minuter tills svampen börjar mjukna. Lägg i köttet och bryn runtom 4-5 minuter, rör om då och då, tills grönsaker och kött är gyllene.
    3. Häll över tomater och buljong och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda cirka 30 minuter tills blandningen har tjocknat. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben