Skinklindad ugnsstekt majskycklingfilé

Serverar: 8 portioner

Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 4 majskycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 16 skivor lufttorkad skinka (serranojamón)
  • Dekoration
  • Cocktailtomater
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn175°
    2. Torka av filéerna med hushållspapper. Salta lätt och krydda med svartpeppar och timjan.
    3. Linda skinkskivor runt filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70° cirka 30 minuter. Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp. Eller låt köttet kallna och sedan förvaras i kyl till serveringen.
    4. Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med färsk timjan och halverade cocktailtomater.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben