Skinkröra till bakpotatis

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Ett lyckat litet knåp i köket enligt Kajsa Wargs princip; "Man tager vad man haver...." Jag har bara använt röran i bakpotatis men den funkar alldeles säkert på buffébordet, på ett rostat bröd eller i en utflyktsmacka.

Ingredienser

  • 100 g rökt skinka, gärna typ källarrökt
  • 100 g smörgåsgurka
  • 0,5 liten rödlök
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • 3 - 5 msk majonnäs (efter smak)
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta fram de gröna ärtorna från frysen och låt tina något. Finhacka skinka, lök och smörgåsgurka. Blanda alltsammans med crème fraiche, majonnäs och ärtor. Smaka av med salt och peppar. Observera att mängden majonnäs kan varieras efter tycke och smak. Vill man ha en rinnigare röra så kan man använda mer crème fraiche.
    2. Servera röran till bakpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben