En snabb och trevlig liten bjudrätt, som kan förberedas i god tid innan gästerna kommer. Den är också lätt att variera med säsongens grönsaker.
Ingredienser
4 stora skivor kokt eller lättrökt skinka
2 purjolökar
Vatten
Salt
50 g smör eller margarin
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad ättiksgurka
1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk stött körvel
1 krm svartpeppar
4 msk riven ost
Instruktioner
- Ansa och skölj purjolökarna. Dela dem i långa bitar. Lägg ned dem i kokande, lättsaltat vatten och koka ca 5 minuter. Låt dem sedan rinna av.
- Blanda matfettet med gräslök, persilja, gurka, tomatpuré, körvel och svartpeppar. Bred smörblandningen på skinkskivorna och lägg sedan en bit purjolök på varje skiva. Rulla ihop och lägg skinkruladerna i en smord, ugnssäker form.
- Strö över riven ost och gratinera i 250° tills osten smält och rätten fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)