Skinkrullar Aroma

Serverar: 4 portioner

En snabb och trevlig liten bjudrätt, som kan förberedas i god tid innan gästerna kommer. Den är också lätt att variera med säsongens grönsaker.

Ingredienser

  • 4 stora skivor kokt eller lättrökt skinka
  • 2 purjolökar
  • Vatten
  • Salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad ättiksgurka
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk stött körvel
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjolökarna. Dela dem i långa bitar. Lägg ned dem i kokande, lättsaltat vatten och koka ca 5 minuter. Låt dem sedan rinna av.
    2. Blanda matfettet med gräslök, persilja, gurka, tomatpuré, körvel och svartpeppar. Bred smörblandningen på skinkskivorna och lägg sedan en bit purjolök på varje skiva. Rulla ihop och lägg skinkruladerna i en smord, ugnssäker form.
    3. Strö över riven ost och gratinera i 250° tills osten smält och rätten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben