Skinkrullar på risbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Skinkan kan bytas ut mot tunna skivor kassler. Jättegod, bra bjudmat om man är många, dubbla eller ta receptet x 3, och gör i långpanna. Kan med fördel göras dagen före,och bara ha på såsen och gratinera då den ska serveras. Serveras med bröd t ex vallmorutor och ost.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor skinka
  • 1 burk hel sparris
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl ris
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl hönsbuljong
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 dl majonäs
  • 2 msk chilesås
  • 1 msk senap
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint, bryn den mjuk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det bryna en stund med riset, rör om och salta, häll i buljongen. Sänk värmen och låt koka 25 min. Sätt ugnen på 225 grader Fördela sparrisen över skinkan och gör rullar av dom. Vispa grädde och blanda ner majonäs, chilesås och senap.
    2. Riset läggs i en smord form. Lägg över skinkrullarna och häll över såsen. Grädda i 15-20 minuter, tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben