Skinkan kan bytas ut mot tunna skivor kassler.
Jättegod, bra bjudmat om man är många, dubbla eller ta receptet x 3, och gör i långpanna. Kan med fördel göras dagen före,och bara ha på såsen och gratinera då den ska serveras.
Serveras med bröd t ex vallmorutor och ost.
Ingredienser
8 tunna skivor skinka
1 burk hel sparris
1 gul lök
2,5 dl ris
0,5 tsk salt
5 dl hönsbuljong
Sås
2 dl grädde
1 dl majonäs
2 msk chilesås
1 msk senap
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint, bryn den mjuk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det bryna en stund med riset, rör om och salta, häll i buljongen.
Sänk värmen och låt koka 25 min.
Sätt ugnen på 225 grader
Fördela sparrisen över skinkan och gör rullar av dom.
Vispa grädde och blanda ner majonäs, chilesås och senap.
- Riset läggs i en smord form.
Lägg över skinkrullarna och häll över såsen.
Grädda i 15-20 minuter, tills den fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)