Skinkrulle

Serverar: 2-4 portioner

Gott till fredagsmyset framför tv:n ;)

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 gula lökar - hackade och smörfrästa
  • 100 g strimlad skinka
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2½ dl riven ost att strö ovanpå
  • Instruktioner

    1. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde. Låt koka till en tjock smet under omrörning.
    2. Ta kastrullen från värmen, rör ner bakpulver och äggulor. Rör ner hårt vispade äggvitor.
    3. Grädda i klädd långpanna, 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något, stjälp upp på smort bakplåtspapper.
    4. Fyllningen: strö lök, skinka och persilja över bottnen. Rulla ihop som en rultårta. Lägg med skarven nedåt på smord eller klädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera i 250 garder.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben