Skinksallad med dragonsås
En perfekt sallad när du är riktigt hungrig. Pasta, skinka och äpple insvept i dragonsås där den pikanta smaken förstärks av kapris.
Ingredienser
600 g kokt skinka i bit
200 g pasta, valfri sort
2 äpplen
1 rödlök
1 salladshuvud
1 dl stora kapris
Dragonsås
1 schalottenlök
2 msk färsk dragon
1 citron
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Skär skinkan i stavar eller stora kuber. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av pastan under kallt vatten och låt rinna av väl.
- Dela äpplena i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Dela klyftorna i mindre bitar. Skala rödlöken och skiva den tunt.
- Gör såsen. Skala och hacka schalottenlöken mycket fint. Kör den inte i mixer, då smakar den beskt. Ta av bladen från dragonkvistarna och hacka bladen fint. Riv citronskalet fint.
- Rör ihop lök, dragon, citronskal, majonnäs, crème fraiche och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå kallt några timmar så att smakerna hinner utvecklas.
- Skölj salladshuvudet och låt det rinna av. Blanda skinka, pasta, äpple och rödlök i en bunke. Rör ner dragonsåsen och blanda försiktigt. Lossa bladen från salladshuvudet och lägg dem i en skål. Lägg på skinkblandningen och strö över kapris.
Liknande recept
Kommentarer (0)