Skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel

Serverar: 4 portioner

Skinka med god sälta, päron med sötma och krämig gorgonzola- en svårslagen trio.

Ingredienser

  • 150 g serranoskinka i tunna skivor
  • 1 dl sötmandel
  • 4 skivor formfranska
  • 150 g fast gorgonzolaost
  • 300g blandad sallad, tex roman-rosé- och friséesallad
  • Inlagda päron
  • 2 fasta päron
  • 1 dl vatten
  • ½ dl socker
  • 2 msk ättikssprit 12%
  • Vinägrett
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Inlagda päron: Blanda vatten, socker, ättika och salt. rör tills socker och salt lösts upp. Skär päronen i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg päronen i lagen och låt dem marinera i kylen under tiden som salladen lagas.
    2. Skålla och skala mandeln, rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Låt kallna. Blanda ingredienserna till vinägretten. Rosta brödet i brödrost och bryt det i grova bitar.
    3. Bryt osten i bitar. Låt päronen rinna av. Fördela salladen på tallrikar och toppa med päron, mandel, ost, krutonger och skinka. Servera med vinägretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben