Skinkschnitzel

Serverar: 4 portioner

Festlig vardagsmat.

Ingredienser

  • 8 skivor färsk skinka
  • 4 skivor skinka
  • 8 skivor vällagrad ost
  • ½ msk salt
  • 1 tsk salvia
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Banka ut skinkskivorna så at de blir tunnare. Blanda salt, peppar och salvia i en mortel och krydda köttet på båda sidor. Doppa ena köttsidan i ägg och därefter i ströbröd, tryck till lite så att ströbrödet fäster bättre och lägg dem därefter på exempelvis ett smörpapper. På hälften av köttskivorna lägger du en skiva ost, skinka och ost igen, avsluta med en köttskiva. Stek dem gyllenbruna på båda sidor på ganska svag värme.
    2. Servera med råstekt potatis, klyftpotatis eller ugnsstekta potatishalvor och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben