Skinkschnitzel med potatistomp

Serverar: 4 portioner

En snabbare lyxrätt kan du inte göra.

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • Ca 500 g skivat skinkinnanlår
  • 2 msk smör
  • 250 g frysta ärter
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen till potatistompet. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda vetemjöl, 1-2 krm peppar och 1 tsk salt på en tallrik. Vänd skinkskivorna i vetemjölet. Stek schnitzlarna i smöret några minuter på varje sida. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Skär citronen i klyftor.
    3. Servera schnitzlarna med potatistomp, ärter och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben