Skinkstek á la Barbossa

Serverar: 4-6 portioner

Middag väl passande en piratkapten

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 1 skalat äpple i skivor
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 4 potatisar i klyftor (fast)
  • 2 dl vatten
  • 5 msk mörk rom
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda salt, peppar, vitlök och ingefära och gnid in köttet. Lägg i en gryta tillsammans med lök, morot, äpple och potatis. Häll på vattnet. Lägg på lock och placera grytan längst ner i ugnen, sätt därefter på värmen (225°C) och låt stå i c:a 40 minuter.
    2. Kolla så att steken är färdig med hjälp av termometer. Det ska vara minst 70°C varmt i mitten på köttet. Häll sedan i rom och grädde i grytan och låt puttra en stund.
    3. Skär gärna upp köttet direkt vid bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben