Skinkstek i lergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Lergrytan är en stressad matlagares bästa vän.

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 2 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 10 minuter.
    2. Gnid in salt, peppar och rosmarin runt om köttet. Lägg i köttet och skala morötterna, skär dem i stavar samt klyfta löken och sätt dem kring köttet. Sätt i köttermometern och stäng locket, sätt in i kall ugn längst ner. Ställ ugnen på 200 grader. När köttet är 70-75 grader så ta ut grytan.
    3. Ta upp köttet och sila skyn, morötterna serveras till köttet. Red av med maizena för bruna såser.
    4. Servera med valfria grönsaker samt potatismos.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben