Serverar: 3-4 portioner
Tid: 2 timmar
Detta är godaste steken jag har ätit nån gång och ändå var det ett påhitt! Lergrytan blev ännu en gång använd.
Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré. Rör om. Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran. Hacka lök, äpple och morot och släng i lergrytan. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet. In med lergrytan i ugnen på 200 grader i cirka 1½ timme. Sila av skyn och red till sås (gärna med lite grädde i). Serveras med potatisgratäng och kokta morötter och ärtor.
Jättegott.... Var en god smak kombination Smaskens..... 5 stjärnor blir det........
Det var det godaste vi har ätit på länge ,det gjorde du bra.Mvh Lena
Fullpott helt klart. Supergod smak och oj oj oj vilken sås!!!
Jättegott!
Otroligt gott!! Till på köpet fick vi användning av vår insomnade lergryta igen. Det bästa vi ätit på länge. Lätt 5 stjärnor.
Jättegott!! Gör den för andra gången :P
Både gott och lättlagat. Ett minus dock för att min lergryta sprack då jag skulle ta ut den från ugnen;=))
Gott, Gott
Supergott! Blev en favorit i lergrytan. 5 ***** från oss i familjen. Kan bli bjudrätt nästa gång. Hade man kunnat ge 10 * så hade vi gjort det.
supergod! fast jag inte använde lergryta, och hade inga äpplen! tack!
Super gott!!! Kommer att göra detta flera ggr. Fast jag skivade steken och gjorde den i gjutjärnsgrytan, kokade så att skivorna nästan rasar i sär när man tar i dem. :) Helene
Köpte en skinkstek när det var bra pris och tänkte att alltid går det väl att göra något av den. Provade detta recept idag och det var jättegott och kul att den gamla lergrytan kom till användning igen! Har skrivit ut receptet och satt in det i en pärm där jag sparar alla bra recept från Matklubben.
Detta blev vår söndagsmiddag och det var supergott lade i kålrot i lergrytan och redde av såsen med Creme F blev himmelsk serverade med hasselbackspotatis
Jag har alltid sagt att det kommer inte in en stek i mitt hus (uppvuxen med söndagsstekar var vecka i ca 20 år, otroligt trött på det) Men nu hade de ett bra pris på skinkstek så jag tänkte att nåt kan jag nog hitta på, så när jag hittade detta receptet så tänkte jag att nu provar jag det. Så hem till mor & hämtade den gamla lergrytan ;) Vad gott det blev!! Absolut den godaste steken jag ätit! Ungar & man säger samma, så gott! Det här ska jag göra om :) Jag är nu omvänd!
Fantastiskt god!!!!!!! Såsen ......aaaah, den blev kanongod! Min man hade både grädde och creme fraiche i såsen. Ska göra steken ännu en gång, faktiskt idag, bara 2 veckor sen 1:a gången.
Jättegod stek och sås. Hade i lite gelé i såsen också. 5 plus blir det från vår familj :)
Jättegod stek och sås. Hade i gelé i såsen också. Det blir en klar 5:a från våran familj.
Testade detta recept igår och kan verkligen rekommendera att ni prövar. Såsen blev kanon! Jag tycker att vitkål får så fin smak i lergryta, så jag la i lite av det också. Var skeptisk till hur det skulle fungera tillsammans med äpplena, men det blev en bra balans. Efter halva tiden la jag i delikatesspotatisar och de blev perfekt tillagade. Serverade även löken, morötterna och vitkålen brevid, för de hade såå god smak att jag inte kunde slänga bort de. Blir till att göra fler gånger.
Blev en klar favorit.
Suuupergott var det, 5 stjärnor
Gör den ikväll igen. Fantastiskt gott å enkelt.
Supergott.
Jag lagade steken i min crock pot på låg värme. Det tog drygt 4 timmar att få upp temperaturen till 72 grader. Serverade med grönsakerna i gryten. Jättegott.